Om oss

Vilka är vi? Vi är en åldersblandad klass (åk 4 & 5) med 21 elever och två pedagoger- Maria och Monica. Vi är en nystartad skola med cirka 80 elever som ligger i Steningehöjden mellan Sigtuna och Märsta.

Vi väntar på vår skola som är under uppbyggnad – den nya skolan ska stå klar december 2015 och se ut så här:

VästerVy mot Norrvägg 2131016_Steningehöjdens skola ceu

 

 

 

 

 

 

Vårat syfte med bloggen:
Vår tanke med bloggen är att den ska synliggöra det vi arbetar med i skolan, i vårt klassrum och i skolans närmiljö. Bloggen hjälper oss att visa och tydliggöra vårt arbete för eleverna, lärare och för föräldrar.
Bloggen blir som en informationskälla för föräldrar där vi lärare nu till en början, lägger upp veckobrev, fotografier, filmer, delar av våra aktiviteter och annan viktig information.

Vår blogg är tänkt att följa elevernas skolgång och att få den till deras blogg och få eleverna mer och mer delaktiga i innehållet och få elever till producenter. Vårt mål är att alla elever ska bli medförfattare under läsåret.

Vi har döpt vår blogg till höjdarna0304 för att vi är ”höjdare” och eleverna är födda 03 och 04.

Vår pedagogiska koppling:                                                                                                       I Lgr 11 står det att: ”skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola kan använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande” och vi tror att bland annat denna blogg är ett sätt att nå målet.

Upphovsrätt:
Alla bilder och filmer på bloggen är våra egna. Om vi skulle använda någon annans bilder frågar vi om tillåtelse. Vi är medvetna om Creative Commons-material.

Alla som medverkar i våra filmer/bilder har givit sin tillåtelse till publicering.

Varför borde vi få pris?
Vi borde få pris för att vi har ett långsiktigt tänk med vår blogg. Vi använder bloggen som en informationskanal men också som en dokumentation och återkoppling på det vi faktiskt gör. Eleverna kommer att blir mer och mer involverade i bloggen och i bloggandet och kommer att få använda bloggen mot våra verkliga mottagare som finns där ute.

Vad har vi lärt oss:
Vi har redan lärt oss massor på bloggandet – dels är det ena sidan som handlar om att bygga upp bloggen så den blir attraktiv, snygg och lättanvänd – och sedan är det andra sidan som handlar om att få bloggen levande och vad för information och hur ska vi skriva så att informationen når ut ?

2 reaktion på “Om oss

    • Tack Tatsiana! Det känns roligt att vara igång igen och extra kul att Alexander har börjat hos oss 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *