Veckoinformation v.21

Hej!

Efter en kort vecka med många aktiviteter är det nu dags för en långhelg. I måndags hejade vi på Steningehöjden under friidrottsdagen när vi tävlade mot Tingvallaskolan. Alla kämpade på bra och vi lärare blev imponerade över hur duktiga barnen är på att idrotta. Under onsdagen har många elever i åk 6 besökt sina nya skolor inför åk 7 och Gölin har varit med klassen i skolan under tiden. Åk 5 har varit på Stockholms universitet och träffat olika forskare för att ställa frågor. Det blev en jättehärlig dag i solen och eleverna hade många spännande frågor att ställa.

Nästa vecka är en vanlig vecka och sista spurten inför sommarlovet. På måndag behöver inga elever i åk 5 ha med sig idrottskläder då inget ombyte behövs, men på onsdag och torsdag är det idrottskläder för inomhusaktiviteter som gäller.

Åk 6 har prov om stormaktstiden på tisdag, det finns uppgifter att öva på under fliken historia på Showbie. Åk 5 har ett minitest i samhällskunskap på fredag med olika begrepp och frågor från texten vi läst om media. Uppgifter att öva på finns under fliken SO- samhällskunskap på Showbie.

På måndag ska åk 6 vara funktionärer på lågstadiets friidrottsdag. Då behöver de ha med sig vattenflaska och oömma kläder (samt solkräm om solen skiner).

De får lunch av skolan på plats. Det är samling i skolan kl 8:30 för att de sedan ska tillsammans med lågstadiet ta sig till midgårdsvallen och hjälpa till med de olika stationerna. Följande tider gäller vid midgårdsvallen:

9:45: Åk 6 gör i ordning stationerna på Midgårdsvallen
60 meter (Aliaksandr, Theo)
Längdhopp (Christian, Muni, Darin)
Kast med liten boll (Nicholas, Ronja, Ahmed)
400 meter (Elias, Rebecka, Gabriel)
Höjdhopp (Nikita, Youssef)
Aktiviteterna börjar 10:00.
Friidrottsdagen slutar ungefär 13:15 på midgårdsvallen.

V. 22

Måndag- åk 6 funktionärer på lågstadiets friidrottsdag

Tisdag- ha med material till återbruk textilslöjd, åk 6 prov stormaktstiden

Onsdag- idrott grupp 2

Torsdag – idrott åk 6

Fredag – lilla 5an minitest SO

 

Trevlig helg Hanna, Camilla och Maria 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *